Alingsås

Frälsningsarmén värmer julgrytan

Alingsås Artikeln publicerades
Foto: Pixabay

I dag börjar Frälsningsarméns insamling för behövande vid jul. Från och med nu fram till jul står Frälsningsarmén med julbössa utanför Storken. Men numera går det också att donera digitalt.

Frälsningsarmén arbetar aktivt med att hjälpa behövande med olika saker, och gör lite extra inför jull.

– Det är många som söker bistånd inför jul hos oss, det kan vara julkasse, pengar till mat, julklappar till barnen eller vinterkläder. Vi vet aldrig om pengarna vi får räcker, men om det blir överskott går det in under samma konto för hela året, säger Susann Åsbogård, ansvarig för kårens sociala arbete.

Det blir vanligare och vanligare att bidragsgivare inte har kontanter, det har man löst dels med swish men också med en så kallad digital bössa för behövande i Alingsås.

– Vi försöker vara nog med det att vi promotar vårat eget, sätter man in pengar på Fräslningsarmén Alingsås så kommer de hit. Vi har också gjort ett evenemang under ”Sätt punkt för jul utan fröjd”, som är Frälsningsarméns kampanj för hela Sverige. Vårt heter ”Julswish 2019 Frälsningsarmén Alingsås” på Facebook. Där ligger en bild med vårt swishnummer, säger Susann Åsbogård.

På Frälsningsarméns facebooksida för Alingsås finns också en digital julgryta.

– Då kan man sitta hemma och betala med kort. Vi vill underlätta.

För de som vill skänka en slant till julmusik så blir det allsång på lördag vid Storken klockan 14. Och brassorkestern spelar lördag den 21:a runt klockan 11.