Alingsås

Kultur med rymd

Alingsås. Artikeln publicerades

 

Författaren Mats Strandberg gästar årets Kulturnatta i Alingsås. Han har skrivit skräck för såväl barn som vuxna.
Foto: Pressbild
Författaren Mats Strandberg gästar årets Kulturnatta i Alingsås. Han har skrivit skräck för såväl barn som vuxna.

I år är det är 50 år sedan månlandningen. Det inspirerade kulturhuset i Alingsås när de planerade årets Kulturnatta, som arrangeras på lördag.

– Temat för kvällen blev rymden. Vi har tänkt ganska vitt, brett och fritt när vi tolkat det, berättar Josefin Cowie, programansvarig på kulturhuset i Alingsås.

Kvällen inleds med barnvänliga aktiviteter, som sagostunder och visning av knattefilmen ”Stora galaxen äter stjärnorna”. Senare bjuds på föreläsningar.

– Vi har dels en person från Hasselbladstiftelsen som ska berätta om kameran som var med vid första månlandningen, och vi har dels Tom Callen som är forskare på Apolloprogrammet och kommer att berätta om det.

Dragplåstret är skräck- och fantasyförfattaren Mats Strandberg.

– Hans sista bok ”Slutet” handlar om att en komet förintar jorden och de sista dagarna i människornas liv, säger Josefin Cowie.

Alla aktiviteter är gratis att gå på och ingen föranmälan krävs.

– Vi har lagt programmet så man kan gå på allt, men det är tajt. Så känner man för att vara en stund där och en stund här, så kan man röra på sig.

Under kvällen bjuds också på framträdanden av lokala akter som AMTS och Buddah of Suburbia.

– Och istället för en eldshow som vi brukar ha på Kulturnatta så har vi en lasershow som avslutning, vilket känns rymdigt och passande.