Alingsås

Mäktig vändning av Alingsås HK i Ystad

Alingsås ,
Bild från förra matchen mot Eskilstuna GuIF.
Foto: Anders Granqvist
Bild från förra matchen mot Eskilstuna GuIF.

Totalt uträknade med 20 minuter kvar. Ändå blev det två poäng med hem i bagaget från måndagens bortamatch mot IFK Ystad. Alingsås HK svarade för en mäktig vändning, som egentligen inte ska vara möjlig.

Hemmalaget hade en klar ledning, 17-13 redan i paus. Och sprang sedan ifrån ytterligare fram till 24-17 en bit in på andra. Men sedan föll bitarna på plats för alingsåsarna. Några spelare klev fram lite extra och kollektivet visade moral på ett sällan skådat sätt. Och när krutröken lagt sig stod AHK plötsligt som segrare med tre bollar, 32-29. De blåvita gästerna gjorde åtta raka mål när de gick från 23-28 till 31-28.

Starkt bidragande var 18-årige talangen Jacob Lundahl som presenterade sig på allvar för första gången på seniornivå. Den Aranäs-fostrade storskytten svarade för totalt sex mål och ett mycket starkt försvarsspel och hade en avgörande del i vändningen.

Men det går inte att njuta så länge av segern. Redan i morgon, onsdag, är Jacob och AHK tillbaka i hetluften när Lugi gästar Estrad.