Nyheter

Grotta ner dig i Sven-Ingvars

Vårgårda ,
Oskar Kjällgren och Christoffer Hjelm spelar Sven-Ingvarslåtar på Vårgårda bibliotek 5 november.
Foto: Oskar Kjällgren
Oskar Kjällgren och Christoffer Hjelm spelar Sven-Ingvarslåtar på Vårgårda bibliotek 5 november.

De gick från pop- till dans-och kultband. Den 5 november framför Oskar Kjällgren och Christoffer Hjelm ett musikprogram om Sven Ingvars genom tiderna på Vårgårda bibliotek.

– Det blir sånger från alla årtionden som de har verkat, sedan pratar vi och berättar lite om uppgångar, nedgångar och episoder som har hänt under åren, säger Oskar Kjällgren.

Sven-Ingvars var verksamma från 1956 och framåt så det finns en stor låtskatt att plocka av. Christoffer Hjelm spelar bas, saxofon och sjunger. Oskar Kjällgren spelar gitarr, sjunger och pratar också om Sven-Ingvars mellan låtarna.

Har du någon favoritperiod i deras karriär?

– Jag gillar nog två perioder, deras 60-talsperiod med de mest klassiska låtarna, som "Säg inte nej" med flera. Och så gillar jag de här låtarna från slutet på 90-talet, då gjorde de en del låtar som var skrivna av Peter Le Marc, Staffan Hellstrand och hela låtskrivareliten som fanns då. Men det finns så mycket bra, det allra svåraste är att sålla bort.

Runt 20 låtar hinns med under kvällen, tillsammans med anekdoter om bandet.

– De hade en downperiod i slutet på 80-talet. Så blev de övertalade på ett lite udda sätt att ställa upp på Hultfredsfestivalen, det var väl -90, -91. Det var då de fick sin revival, de gick från kultur till kult. De gav ut en skiva som hette På begäran, och spelade in sina gamla låtar i lite tyngre version med lite rockigare ljudbild. Vi kör några av de versionerna också.